top of page
Zoeken

Voorstelling: Ashtalaxmi & Bhavayami Raghuraman

Save the date! Op zondag 27 oktober zal Nymph samen met andere getalenteerde klassieke Indiase dansers optreden tijdens de Divali-show Ashtalaxmi & Bhavayami Raghuraman, die in première gaat in Theater de Regentes. Deze betoverende voorstelling brengt de tijdloze kunst van Bharata Natyam tot leven, prachtig gepresenteerd door een groep gevorderde amateurdansers uit Den Haag.


Ashtalaxmi & Bhavayami Raghuraman is een tweedelige voorstelling voor liefhebbers van muziek en dans, volledig gewijd aan de viering van Divali. De viering van Divali staat in het teken van de verering van de godin Laxmi. In het eerste deel brengen 8 dansers de 8 manifestaties van Laxmi op het podium, die 8 bronnen van rijkdom symboliseren.


Ondersteund door livemuziek vertelt het tweede deel van de voorstelling een verhaal uit de Ramayana, over de strijd die Shri Ram samen met Hanoeman (de god/koning met het apengezicht) voert om zijn vrouw Sita, die door de demon Ravana is ontvoerd naar (Sri) Lanka, weer thuis te brengen.


De dansers zijn momenteel volop bezig met intensieve repetities, waarbij elk detail en elke beweging nauwkeurig wordt verfijnd. Hun toewijding en harde werk zijn duidelijk zichtbaar terwijl ze zich voorbereiden op de grote dag. Met de groeiende opwinding kijken de dansers ernaar uit om hun passie voor Bharata Natyam op het podium te brengen en dit prachtige kunstvorm met het publiek te delen ter ere van Divali.


Tickets en info:


Voorstellingen:

Zondag 27 oktober, 15.00 uur - Theater de Regentes, Den Haag (première)

Zondag 10 november, 15.00 uur - Vahon, Den Haag

Vrijdag 15 november, 19.30 uur - Gandhi Centrum, Den Haag (gratis toegang)




Comments


bottom of page